Συντάκτης
Άβαταρ μέλους
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Σπανακοπιτάκια
ID Συνταγής: 11
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Πέμ, 19 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 359 φορές

Περιγραφή: Χρόνος: 1 ώρα
Δυσκολία συνταγης: Μέτρια
Μερίδες: 5

Υλικά:

Υλικά συνταγής: Για τη ζύμη 300 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους, 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 10 γρ. μπέϊκιν πάουντερ, 2 αυγά, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
Για τη γέμιση 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος, 2 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος, 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, ½ κούπα σιμιγδάλι χονδρό, 250 γρ. φέτα χονδροκομμένη, Αλάτι, Πιπέρι, Τριμμένη παρμεζάνα/κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά).

84Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο με το αλεύρι και το κάνουμε σαν ψίχουλα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μία ζύμη σφιχτή. Την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Αν χρησιμοποιήσουμε σπανάκι κατεψυγμένο το σωτάρουμε απευθείας μαζί με το κρεμμυδάκι σε καυτό λάδι. Αν βάλουμε φρέσκο σπανάκι το ζεματίζουμε πρώτα σε βραστό νερό και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μυρωδικά και συνεχίζουμε για λίγο το σωτάρισμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα υγρά. Προσθέτουμε την φέτα και τα υπόλοιπα τυριά (αν βάλουμε), το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο το σιμιγδάλι και ανακτεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε χονδρό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε στρογγυλά ή τετράγωνα πιτάκια και τα γεμίζουμε με τη γέμισή μας. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό (αν θέλουμε). Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron