Συντάκτης
RANDOM_AVATAR
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 6
1 ψήφο έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Μακαρόνια ογκρατέν
ID Συνταγής: 13
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Πέμ, 19 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 359 φορές

Περιγραφή: Χρόνος: 1,5 ώρα
Δυσκολία συνταγης: Εύκολη
Μερίδες: 6-8

Υλικά:
1 πακέτο 500 γρ. χοντρά μακαρόνια Νο3, 250 γρ. βούτυρο, 6 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα κόκκινη, 4 αυγά, 500 γρ. τριμμένο κασέρι, 1 λίτρο γάλα χλιαρό, 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.

86Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, και τα σουρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά έως ότου αλλάξει λίγο το χρώμα του. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Βάζουμε το κασέρι και ανακατέβουμε καλά.
Αφού βουτυρώσουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μισή μπεσαμέλ που μόλις φτιάξαμε με τα μακαρόνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη πάνω στα μακαρόνια, προσέχοντας να απλωθεί καλά. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron