Συντάκτης
RANDOM_AVATAR
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 6
1 ψήφο έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Σουτζουκάκια φούρνου
Μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου

 Συνταγές

Γίγαντες φούρνου
ID Συνταγής: 14
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Πέμ, 19 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 368 φορές

Περιγραφή: Χρόνος: 2 ώρες
Δυσκολία συνταγης: Εύκολη
Μερίδες: 5-6

Υλικά:
500 γρ. φασόλια γίγαντες, ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, ¼ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο, ½ κούπα χυμός ντομάτας, 3 πολύ ώριμες ντομάτες ψιλοκομένες, 1 κρεμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο, ½ λίτρο ζωμός λαχανικών, 3 καρότα μεγάλα σε κυβάκια, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

87Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό τους γίγαντες να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Σουρώνουμε από το νερό και τους βάζουμε να βράσουν με αρκετό νερό ξαφρίζοντας περιοδικά. Αφήνουμε να μαλακώσουν και να χυλώσουν ελαφρώς. Ελέγχουμε γιατί συνήθως χρειάζονται αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε όταν κλείσουμε το μάτι να "κρατάνε" ελάχιστα.

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σέλινο και μόλις μαραθούν τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα φασόλια που βράσανε από το νερό αν έχει μείνει πολύ ή το κρατάμε σε περίπτωση που έχουν σχετικά χυλώσει. Βάζουμε τα φασόλια σε ταψί, πυρέξ ή ακόμα καλύτερα γάστρα που κλείνει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει τα υγρά να καλύπτουν τα όσπρια. Αν όχι, προσθέτουμε νεράκι.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι το φαγητό έχει πιει τα υγρά του και έχει μείνει με το ζουμί του. Προσέχουμε να μη στεγνώσει. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με τρίμμα φρυγανιάς.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron