Συντάκτης
Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
 
Συνταγές: 7
Εγγραφη: Σάβ, 04 Οκτ 2003
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Χειμωνιάτικη φασολάδα
ID Συνταγής: 20
Δημοσιεύθηκε από: Admin
Δημοσιεύθηκε: Πέμ, 26 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 362 φορές

Περιγραφή: Παραδοσιακή χειμωνιάτικη φασολάδα.

Mερίδες: 5

Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά

Υλικά:
Μισό κιλό μέτρια ξερά φασόλια
3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλινο, με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

94 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε 8-12 ώρες να μουλιάσουν.
Σουρώνουμε τα φασόλια και τα πλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 35΄- 40', να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (από το συνολικό) σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30΄- 35΄. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το λάδι κρατάει όλες τις βιταμίνες του) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος για να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με καπνιστή ρέγκα ή αντζούγιες, ελιές και ταραμοσαλάτα.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron