Συντάκτης
Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
 
Συνταγές: 7
Εγγραφη: Σάβ, 04 Οκτ 2003
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Γεμιστά
ID Συνταγής: 21
Δημοσιεύθηκε από: Admin
Δημοσιεύθηκε: Πέμ, 26 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 148 φορές

Περιγραφή: Από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά του καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλά πεντανόστιμη!

Mερίδες: 6

Χρόνος Ψησίματος: 75 λεπτά

Δυσκολία: 2
Υλικά:
6 ώριμες μεγάλες ντομάτες
3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
3 πιπεριές πράσινες
1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
1 καρότο χοντροτριμμένο
15 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
φρυγανιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

95 Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε όλα τα λαχανικά, τ’ ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους. Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους. Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε.
Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη γέμιση.
Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το μισό της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή κούπα ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, το σκόρδο, το καρότο, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄- 3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μισό της αλεσμένης ντομάτας και 1 κούπα νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron