Συντάκτης
Άβαταρ μέλους
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Μουσακάς
ID Συνταγής: 3
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Τρί, 17 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 150 φορές

Περιγραφή: Ο μουσακάς είναι παραδοσιακό πιάτο που δυστυχώς σπάνια το ετοιμάζουμε στο σπίτι γιατί είναι μπελαλίδικο. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για παραδοσιακό μουσακά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Χρόνος: 2-3 ώρες
Δυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες: Πάνω από 8

Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κιλό πατάτες, 1 κιλό μελιτζάνες, 1 κιλό κολοκυθάκια, 3 φρέσκιες ντομάτες, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 λίτρο γάλα φρέσκο, 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 3 κουταλιές αλεύρι, 2 αβγά, 1/2 λίτρο σπορέλαιο για τηγάνι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, δύοσμος, 2 φύλλα δάφνης, βασιλικός, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

71Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο - δεν χρειάζεται περισσότερο θα βγάλει ζουμί μόνο του - τσιγαρίζουμε τον κιμά, με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και τα δύο φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, και στο τέλος βγάζουμε τα φύλλα της δάφνης!

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα κόβουμε σε μεγαλούτσικες φέτες και τα τηγανίζουμε στο τηγάνι με το σπορέλαιο. Εναλλακτικά, αν θέλουμε, τα ψήνουμε σε φούρνο ώστε η συνταγή μας να είναι πιο διαιτητική.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί, και από πάνω βάζουμε ελάχιστο κιμά. Πάνω από αυτά, βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ξαναρίχνουμε τυρί και από πάνω βάζουμε μία λεπτή στρώση κιμά. Μετά πάλι, βάζουμε μια στρώση κολοκυθάκια, τυρί τριμμένο και στο τέλος τον υπόλοιπο κιμά.

Και τώρα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ:

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, και ρίχνουμε μέσα το γάλα, το αλεύρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να πήζει. Στη συνέχεια παίρνουμε το μπωλ με το τριμμένο τυρί και, αφού έχει πήξει λίγο η μπεσαμέλ, ρίχνουμε μέσα το τυρί και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τέλος, χτυπάμε τα δύο αβγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Με μία κουτάλα, περιχύνουμε την μπεσαμέλ στο ταψί (αν θέλουμε βάζουμε από πάνω και τυράκι) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια-μιάμιση ώρα ή, ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να δούμε ότι η μπεσαμέλ έχει ροδίσει.

Ο μουσακάς μας είναι έτοιμος και λαχταριστός! Τον συνοδεύουμε με λίγη καλή φέτα.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron