Συντάκτης
Άβαταρ μέλους
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Μοσχαράκι με αρακά
ID Συνταγής: 5
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Τετ, 25 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 305 φορές

Περιγραφή: Πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά.

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα χωρίς κόκαλο, 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 500 γραμμάρια αρακάς, 2 καρότα πολύ ψιλοκομμένα, μισή φλυτζάνα(120ml) κρασί άσπρο αρετσίνωτο, 5 πολύ ώριμες φρέσκιες ντομάτες, 2 κλωνάρια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι.

Υλικά συνταγής: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα χωρίς κόκαλο, 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 500 γραμμάρια αρακάς, 2 καρότα πολύ ψιλοκομμένα, μισή φλυτζάνα(120ml) κρασί άσπρο αρετσίνωτο, 5 πολύ ώριμες φρέσκιες ντομάτες, 2 κλωνάρια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι.

74Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Τακτικά παίρνουμε ένα πηρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα.
Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό το κοκκινιστό μοσχαράκι με τον αρακά και καλή μας όρεξη!
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron