Συντάκτης
RANDOM_AVATAR
Aris
Νέο Μέλος
 
Εγγραφη: Δευτ, 29 Μαϊ 2017
Βαθμολογείστε αυτή τη Συνταγή

Αυτή η Συνταγή βαθμολογείται με 3
0 ψήφους έλαβε.
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Αιτήματα Συνταγών
Δεν υπάρχουν αιτήματα Συνταγών.
Εμφάνιση όλων
Επιλογές σελιδοδεικτών
Διαθέσιμοι κοινωνικοί σελιδοδείκτες:
Blogger Delicious Digg Facebook Friend Feed Google Συνδέεται Σε Live Mixx MySpace Netvibes Reddit Stumble Upon Technorati Twitter Wordpress
Εξαγωγή Συνταγής
Παρόμοιες Συνταγές
Δεν βρέθηκαν παρόμοιες Συνταγές.

 Συνταγές

Γαλοπούλα γεμιστή
ID Συνταγής: 9
Δημοσιεύθηκε από: Aris
Δημοσιεύθηκε: Τετ, 18 Μαϊ 2016
Αυτή η Συνταγή εμφανίστηκε 149 φορές

Περιγραφή: Χρόνος: 4 ώρες
Δυσκολία συνταγης: Μέτρια
Μερίδες: 12-15

Υλικά:

Υλικά συνταγής: 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά), 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα κρασί λευκό, 3 κουταλιές σούπας ρύζι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ κούπα σταφίδες ξανθές, 5 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι, 5 βερίκοκα ξερά, 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα, ½ κυταλάκι γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο, Αλάτι, πιπέρι.

Για τη μαρινάδα 1 κούπα κρασί λευκό, 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1 κυταλάκι γλυκού μέλι, 2 φύλλα δάφνης, 1 κουταλιά σούπας θυμάρι.

79Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα και τη στραγγίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη δάφνη και το θυμάρι. Βάζουμε τη γαλοπούλα σε γάστρα και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον κιμά. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, το ρύζι, την κανέλα με το γαρύφαλλο και αλατοπιπερώνουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο και τη στραγγίζουμε. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε σε μπολ.

Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με το μίγμα και τη ράβουμε με σπάγγο κουζίνας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, την αλείφουμε με λάδι και τη βάζουμε στη γάστρα. Ρίχνουμε λίγη μαρινάδα και σκεπάζουμε το σκεύος. Ψήνουμε στους 160 για 3 ½ ώρες.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε μαρινάδα αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα. Βγάζουμε από το φούρνο και αδειάζουμε τη γαλοπούλα από τη γέμιση.
Σερβίρουμε τη γέμιση δίπλα στη γαλοπούλα ή σε ξεχωριστές πιατέλες.
© www.ambrakia.gr

Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

cron