Η χώρα κινδυνεύει από τα πολιτικά gambling

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Η χώρα κινδυνεύει από τα πολιτικά gambling

Δημοσίευση από Agrafos »

Eνώ το Bloomberg εμφάνιζε ως δεδομένη την πρωθυπουργία Παπαδήμου, οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις είχαν ανάψει για τα καλά για τα βιλαέτια της νέας κυβέρνησης με κίνδυνο για μια ακόμα φορά να χαθεί η ευκαιρία που θα δώσει στην χώρα την δυνατότητα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Και αυτό δεν είναι αισιόδοξο σημάδι για την συνέχεια.

Είναι προφανές ότι η συγκρότηση ενός τέτοιου σχήματος απαιτεί εκατέρωθεν συμφωνίες όπως και αντιληπτό ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να φυλάξει τα νώτα του από μια επερχόμενη φθορά. Όπως επίσης και ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι κανένας τυχαίος και θέλει να δημιουργήσει την ομάδα του με την οποία θα πραγματοποιήσει μια σειρά βημάτων μέχρι τις εκλογές. Όλα αυτά αντιληπτά, όμως μέχρι ενός ορίου.

Ας δούμε τα σημάδια των αγορών όπως η επανάκτηση της εμπιστοσύνης που είναι είναι το ζητούμενο. Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην κατάλαβαν τι είναι αυτό που μας έφερε σε τόσο δυσμενές επίπεδο όσον αφορά τις αγορές και στη ΝΔ ρίσκαραν τις ισορροπίες εντυπώσεων παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο κόκκινο. Όμως οι πολιτικοί πρέπει να συνεχίσουν να διορθώνουν την λογική τους, παίρνοντας μάθημα από το ότι οι πιστωτές και οι Ευρωπαίοι τους τραβάνε το αυτί και τελικά τους υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουν. Μοιάζουν σαν τα κακά παιδιά που δεν σέβονται τους κανόνες του παιχνιδιού. Και για μεν την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τα έχουμε πει. Ο Σαμαράς όμως δεν θα κερδίσει παίζοντας μόνο πολιτικά αυτήν την παρτίδα. Για να κερδίσει θα πρέπει να δείξει ότι παίρνει τις πρωτοβουλίες ουσιαστικού απεγκλωβισμού της χώρας από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των αδιεξόδων της χρεοκοπίας.

Η χώρα δεν είναι βέβαιο ότι θα αποφύγει το μοιραίο, όμως έχει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο και έδαφος προς την σωτηρίας της. Χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε πώς;
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Πολιτική”