Η ΝΔ ένα βήμα πριν τη διαγραφή Καμμένου

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Η ΝΔ ένα βήμα πριν τη διαγραφή Καμμένου

Δημοσίευση από Agrafos »

«Εις αύριον τα σπουδαία». Με αυτή τη φράση απαντάνε από τα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας για το εάν θα διαγραφεί ή όχι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Π. Καμμένος, μετά την ομιλία του στη Βουλή, λίγο πριν τις 12 και μισή το μεσημέρι, όπου και δήλωσε πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Καμμένος έφυγε από τη Βουλή και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΝΔ και συνάντησε τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά.

Σε πεντάλεπτη συνομιλία που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε πως τον στηρίζει, αλλά ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει όχι, γιατί δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τη συνείδησή του.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και εκ των σκληρών μελών της «λαϊκής δεξιάς» ανέφερε στον κ. Σαμαρά ότι στηρίζει το κόμμα και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή του, μια θέση που είχε εκφράσει και χθες σε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Ουσιαστικά με αυτή τη στάση του, διευκολύνει τον κ. Σαμαρά να τον διαγράψει και ενδεχομένως να τον επαναφέρει πριν τις εκλογές. Ως εκ τούτου η διαγραφή του κ. Καμμένου θεωρείται μονόδρομος για τον κ. Σαμαρά που θα κληθεί να θέσει εκτός Κ.Ο. έναν ακόμα βουλευτή, μόλις λίγες ώρες, μετά την απομάκρυνση του κ. Σ. Χατζηγάκη για τις δηλώσεις του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων».

Και αυτό διότι υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, όπως ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης έχουν επισημάνει τις τελευταίες ώρες, πως σε ψηφοφορίες μείζονος σημασίας δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, βάζοντας εμμέσως θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Χατζηγάκης: Τα «ακροδεξιά σταγονίδια» είναι συνεργάτες του Σαμαρά

Ο βουλευτής Τρικάλων επέμεινε και σήμερα στην κριτική του και σε διευκρινίσεις που έδωσε για τα όσα είπε και τον οδήγησαν εκτός Κ.Ο. της Ν.Δ. προσδιόρισε τι εννοεί με τον όρο «ακροδεξιά σταγονίδια».

«Πρόκειται για 10 με 15 άτομα, στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους συμπορεύεται ο πρόεδρος της ΝΔ κι όχι βουλευτές ή στελέχη του κόμματος» είπε στο Βήμα fm 99.5 o κ. Χατζηγάκης και επιτέθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΝΔ. Παράληλλα επιτέθηκε σε «κουκουλοφόρους του διαδικτύου», όπως τους χαρακτήρισε, που υπονομεύουν τη νέα κυβέρνηση.

Προβληματισμός στην Κ.Ο.

Μεταξύ των μελών της Κ.Ο. επικρατεί προβληματισμός για τη στρατηγική του κ. Σαμαρά, ενώ υπάρχουν, κυρίως από την ομάδα των «πέντε» με πρωταγωνιστές τους κκ. Ευ. Αντώναρο, Αρ. Σπηλιωτόπουλο και Μ. Βαρβιτσιώτη, ενστάσεις για τη διαγραφή του κ. Χατζηγάκη.

Αρκετοί διαφωνούν με την επισήμανση από την ηγετική ομάδα πως η ύπαρξη τάσεων είναι αντικαταστατική, ενώ την ίδια στιγμή η διαγραφή του κ. Χατζηγάκη λειτούργησε καταπραϋντικά για τα στελέχη της λαϊκής δεξιάς.

Σύμφωνα με ορισμένα στελέχη η κίνηση του κ. Σαμαρά αποτελεί και μήνυμα σε προβεβλημένα στελέχη, πως δεν θα διστάσει να διαγράψει όσους βρεθούν απέναντι του το επόμενο διάστημα.

Το στοίχημα του κ. Σαμαρά

Το μεγάλο όμως στοίχημα του κ. Σαμαρά είναι να πείσει την μουδιασμένη κομματική βάση, ότι έπραξε το σωστό και κυρίως να εξουδετερώσει την κυρίαρχη αίσθηση στους γαλάζιους ψηφοφόρους, ότι συγκυβερνά και πως οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το κλίμα υπάρχουν στελέχη που επισημαίνουνότι η διαγραφή του κ. Χατζηδάκη λειτουργεί εκτονωτικά και για το αντιμνημονιακό στελεχιακό δυναμικό και ακροατήριο της ΝΔ που τις τελευταίες ημέρες θεωρεί ότι η ηγεσία του κόμματος μετατοπίζεται σε πιο συστημικές θέσεις.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο κ. Σαμαράς είναι να γεφυρώσει τις τεράστιες, όπως αναδεικνύονται, αντιθέσεις μεταξύ βουλευτών της Κ.Ο. που κινούνται σε τελείως διαφορετική γραμμή με δυο τις κυρίαρχες ομάδες: από τη μια των φιλελεύθερων και από την άλλη της λαϊκής δεξιάς που ανακάμπτει δυναμικά.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Πολιτική”