Ο Μπερίσα θέλει την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα (!)

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Ο Μπερίσα θέλει την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα (!)

Δημοσίευση από Agrafos »

Η χρεοκοπία ενός κράτους δεν συνεπάγετε απαραίτητα πείνα. Υπάρχουν πολλά τριγύρω μας που γίνονται εξαιτίας της χρεοκοπίας.

Αναφερόμαστε στην εξωτερική πολιτική η οποία εγκαταλείφθηκε εντελώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Κατά ένα περίεργο τρόπο πάντως από τότε που δεν ασχολείται καμία κυβέρνησης εδώ και 2 χρόνια με την εξωτερική πολιτική τα πράγματα τουλάχιστον δεν χειροτερεύουν.

Την όλη εικόνα έρχεται να αλλάξει ο πρωθυπουργός της «πυραμίδας» (για να μη ξεχνούμε στο σκάνδαλο) και εννούμε τον Σαλί Μπερίσα πρωθυπουργό της Αλβανίας. Ο εν λόγω κύριος δήλωσε ότι η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε σε εκδήλωση του κόμματός του : «Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο.».

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση καθώς ο κ.Αβαραμόπουλος ανέβαλε την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα ενώ λίγες ώρες αργότερες ο Μπερίσα γύρισε την πλάκα (του πικάπ) και είπε ότι η Αλβανία σέβεται όλες τις χώρες και δεν διεκδικεί εδάφη από αυτές. Στις δηλώσεις του είχε βάλει στο μάτι και τα Σκόπια.

Μετά την νέα συμφωνία και την συμφωνία για τα οικονομικά θα πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να ασχοληθεί και την εξωτερική πολιτική.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”