Τρεις μεγάλες τράπεζες θα μείνουν στην Ελλάδα

Συντονιστής: Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Τρεις μεγάλες τράπεζες θα μείνουν στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Aris »

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο με αποτέλεσμα η πληρωμή των δανείων που έχει πάρει να θεωρείτε πλέον δεδομένη. Η Ελλάδα έχει λάβει το υπέρογκο δάνειο των 230 δις ευρώ για να μη χρεοκοπήσει (και επίσημα).

Καθώς είναι (κυριολεκτικά) η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας σημαντικό είναι παραχθεί η φοροδιαφυγή. Επίσης μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αντισταθμιστεί πλήρως στη χώρα η απώλεια ανταγωνιστικότητας της τάξης του 32% σε όρους κόστους εργασίας της περιόδου 2001-2009.

Από τα 87 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, τα 15 δισ. επέστρεψαν το τελευταίο 7μηνο
Θετική είναι επίσης και η ραγδαία μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Μετά την ανασύνταξη του τραπεζικού τομέα, η Ελλάδα θα διαθέτει σύντομα μόλις τρεις μεγάλες τράπεζες και ορισμένα μικρότερα ιδρύματα, από 17 που ήταν πριν από έναν χρόνο. Η Εθνική, Πειραιώς και Aplha αναμένεται να είναι τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα που θα μείνουν καθώς αναμένεται να απορροφήσουν τις μικρότερες τράπεζες.

Επιστροφή στο “Οικονομία”