Ο πόλεμος του Χρυσού

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Ο πόλεμος του Χρυσού

Δημοσίευση από Agrafos »

Δεκάδες μασκοφόροι επιτέθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής εναντίον της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» καθώς αντιτίθεται με τη δημιουργία της επένδυσης. Όπως έχουν υποστηρίξει πολύ η επένδυση αυτή θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στην οικολογία της πειοχής.

Το μεταλλείο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη πλήρη λειτουργία του το 2015 φέρνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Από το 2011 κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι έχουν ξεκινήσει αγώνα με σκοπό την ακύρωση του έργου αλλά από την άλλη βρίσκονται η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» (θυγατρική της Καναδέζικης Eldorado Gold) αλλά και πολλοί εργαζόμενοι που από την επένδυση αυτή εξαρτάται το εισόδημά τους.

Οι έρευνες της αστυνομία είναι εκτεταμένες καθώς θα αξιοποιηθούν όλα τα ευρήματα (δακτυλικά αποτυπώματα και DNA) που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την εξέτασή τους οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως είχε συμβεί και με τους υπόλοιπους 27, οι οποίοι είχαν προσαχθεί το πρωί, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους. Ακόμη τέσσερα άτομα αναζητούνται.

Εξάλλου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά - πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε και βιολογικό υλικό. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κηλίδες αίματος αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

Στο σημείο του συμβάντος έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”