Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ » ένας ακόμη κρίκος στο διατροφικό σκάνδαλο

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ » ένας ακόμη κρίκος στο διατροφικό σκάνδαλο

Δημοσίευση από Aris »

Όπως πρώτοι είχαμε γράψει στην Ελλάδα το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου δεν έχει τέλος. Τελευταίο «εύρημα» τα κεφτεδάκια του IKEA τα οποία πουλήθηκαν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η αποκάλυψη ξεκίνησε από τη Τσεχία όπου σε έλεγχο DNA ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου ανακατεμένο με άλλο σε κεφτεδάκια.

Το κρέας αλόγου πολλοί λένε ότι ξεκίνησε από τη Ρουμανία αλλά πολύ αμφιβάλουμε. Προχθές ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου με προμηθευτή τον Ισπανικό όμιλο Sercovar.

Επιστρέφοντας στα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ η ανακάλυψη έγινε στην Τσεχία και η προέλευσή του ήταν η Σουηδία. Με λίγα λόγια όλη η Ευρώπη τρώει (για άγνωστο χρονικό διάστημα) κρέας αλόγου. Η ΙΚΕΑ απέσυρε (προληπτικά όπως ανακοίνωσε) το συγκεκριμένο προϊόν από τις Σλοβακία, Ουγγαρία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρο και Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ στη δέσμευση 13 τόνων βοείου κατεψυγμένου κρέατος, προέλευσης Ρουμανίας, προχώρησε σήμερα -σε δύο ψυκτικές αποθήκες- το τμήμα ελεγκτών τού τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, μετά τον εντοπισμό ποσοστού κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι.

Επιστροφή στο “Κοινωνία”