Κατώτερες των περιστάσεων οι αποφάσεις για το κλίμα

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Κατώτερες των περιστάσεων οι αποφάσεις για το κλίμα

Δημοσίευση από Agrafos »

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις οι συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη Βαρσοβία κατέληξαν σε μια σειρά αποφάσεων που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ανεπαρκείς από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Μετά από αυτά θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για μια νέα συμφωνία για το κλίμα, η οποία αναμένεται να αποφασιστεί στα τέλη του 2015 στο Παρίσι. Ανοιχτό παραμένει, για παράδειγμα, μέχρι πότε θα πρέπει να παρουσιάσουν οι χώρες τις προτάσεις τους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατά πόσον αυτές θα είναι δεσμευτικές.

Οι γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, πέτυχαν να γίνεται στο τελικό κείμενο λόγος για «συνεισφορές» στην προστασία του κλίματος, και όχι για «δεσμεύσεις».

Εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων που αποχώρησαν την περασμένη Πέμπτη από τη διάσκεψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα διαφαινόμενα πενιχρά αποτελέσματα, εξέφρασαν την έντονη απογοήτευσή τους για την τελική συμφωνία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”